Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Danas četiri utakmice PL BiH: Sloboda dočekuje Zrinjski, Tuzla City gostuje Olimpiku

Preuzmite sliku

Mladost je u petak u prvom susretu 16. kola Premijer lige BiH poražena na svom terenu od Željezničara sa 0:4, a u subotu su na programu četiri meča.

Velež i Sarajevo igraju veliki derbi, zanimljivo će biti i u duelu Borca i Širokog, Sloboda u Tuzli dočekuje Zrinjski, a Olimpik će u Sarajevu pokušati doći do bodova protiv Tuzla Cityja.

13,00 sati: Olimpik – Tuzla City

Sarajevski Olimpik je poslije 15 odigranih kola zadnji na tabeli sa sedam osvojenih bodova i danas će na svom terenu dočekati ekipu Tuzla Cityja. Gosti su na šestoj poziciji sa 24 osvojena boda te u ovaj duel ulaze kao blagi favoriti.

U prvom međusobnom susretu ove dvije ekipe u aktuelnoj sezoni postignuto je pet golova. Tuzla je tada kao domaćin bila bolja rezultatom 3:2.

13,00 sati: Sloboda – Zrinjski (Moja TV)

Sloboda je u prošlom kolu osvojila veliki bod u gostima protiv Želje, a danas će u Tuzli ugostiti mostarski Zrinjski. Zanimljivo da Sloboda čak 14 susreta u nizu nije pobijedila Zrinjski te će na Tušnju imati dodatni motiv da konačno ostvari trijumf nad timom iz Mostara.

S druge strane, Zrinjski ima 10 uzastopnih pobjeda u međusobnim duelima protiv Slobode, a u zadnja četiri kola je ostvario sve pobjede i zabio devet golova. Kladionica Mozzart nudi kvotu 2.40 na trijumf Zrinjskog, dok je jedinica na Slobodu 2.95.

15,00 sati: Velež – Sarajevo (Arena Sport)

Derbi 16. kola odigrat će fudbaleri Veleža i Sarajeva. Velež ove sezone nema poraza na svom terenu, dok je Sarajevo jedina neporažena momčad u ligi poslije 15 odigranih kola.

Sarajevo u Mostar stiže kao lider te ima 14 bodova više od Veleža. Prvi susret ove dvije ekipe u tekućoj sezoni okončan je rezultatom 1:1 i Velež je jedna od dvije ekipe koju Sarajevo nije dobilo na Koševu.

17,00 sati: Borac Banja Luka – Široki Brijeg (Arena Sport)

Posljednji susret subotnjeg programa 16. kola Premijer lige BiH igraju Borac i Široki Brijeg. Banjalučani jedini imaju stopostotan učinak na svom terenu ove sezone i ostvarili su svih sedam pobjeda uz gol razliku 20:4.

Borac će danas imati i dodatni motiv, s obzirom da je u okviru petog kola aktuelne sezone poražen 0:3 u Širokom Brijegu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,