Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dalić otvorio dušu: Nismo bahati, bezobrazni i nikog ne potcjenjujemo

Preuzmite sliku

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić je jutros održao konferenciju za novinare nakon prolaska u polufinale Svjetskog prvenstva u Kataru.

“Ponosan sam do neba što je Hrvatska među četiri na svijetu. Ovo je bila sjajna noć za hrvatski narod. Cijeli svijet nas je gledao i divio se našoj kvaliteti. Kad izbacite Brazil, morate biti sretni i ponosni. Umoran sam, ali sretno umoran. Treba uživati u ovome, ali ne puno. Danas kreće priprema za Argentinu”, rekao je Dalić i dodao:

“Mislim da je privilegija imati ovakvu reprezentaciju i ekipu ljudi. Najsnažnija poruka je da se ne odustaje, da je sve moguće. Ponavljamo historiju”, poručio je Dalić koji već sada sprema taktiku za Argentinu.

“Onemogućavali smo Neymara, sad ćemo pokloniti pažnju tome kako zatvoriti Messija. Njega nije dobro čuvati čovjek na čovjeka, ali moramo zatvoriti prilaz lopti prema njemu. On čeka loptu i onda je pun energije. Morat ćemo paziti da mu ne ostavimo prostora. Ključ će biti odbrana, a budemo li ponovili to kako smo igrali protiv Brazila, onda za njega neće biti prostora”, rekao je Dalić i potom otkrio recept za uspjeh.

“Kad sam preuzimao reprezentaciju, tada nije bilo puno vjere u mene. Kako je vrijeme prolazilo tako sam se i ja učio i sad smo tu gdje jesmo, Najvažnije je da sam im unio povjerenje, dao slobodu i da su me oni prihvatili. Griješio sam, ali sam radio u najboljoj namjeri. Njihova kvaliteta je razlog što smo tu gdje jesmo, ne samo zbog mene ili onog što radi stručni štab. Na okupljanje se dolazi s osmijehom. Nisam ja šef, ja ne naređujem i ne inzistiram, a ljudi sve poštuju. Nikad im nisam ušao u sobe. Povjerenje vlada. Vodi nas vjera jer znamo da smo kvalitetni i da možemo. Nismo bahati, bezobrazni i nikog ne potcjenjujemo”, rekao je Dalić i dodao:

“Sjetit ćete se što se radilo protiv mene. Htjeli su me srušiti i nisu uspjeli. To je moja snaga. Mnogima to smeta, ova reprezentacija je mjesto domoljublja, zajedništva, ljubavi i hrvatske zastave. Nekima smeta što je Hrvatska – Hrvatska, ali ne damo se. Bogu hvala na snazi koju mi je dao kad sam pokleknuo. Trebalo je snage da se ovo prođe”, kazao je selektor Hrvatske.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,