Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dalić, Modrić i Livaković nakon meča: Vježbali smo penale, veliko je ući među osam najboljih

Preuzmite sliku

Reprezentacija Hrvatske je u 1/8 finala Mundijala nakon penala eliminisala Japan i zakazala svoj duel sa pobjednikom meča Brazil – Južna Koreja.

Heroj selekcije Hrvatske bio je golman Dominik Livaković koji je odbranio tri penala Japancima. Nakon meča nije krio oduševljenje.

“Osjećaj je super, najprije zbog ekipe, atmosfera je sjajna. Hvala navijačima koji su došli. Japanci su radili vrhunski presing od početka. Odigrali smo tešku utakmicu, oni su bili vrhunski pripremljeni, ali i mi smo. Pobijedili smo kad nam je bilo najteže. Ovo je najbolja utakmica u mom životu i najdraži trenuci u mojoj karijeri”, rekao je Dominik Livaković.

Selektor Zlatko Dalić ističe da je veliko biti među osam najboljih na svijetu.

“Moram čestitati dečkima. Ovo je povijesni rezultat. Mislim da smo dobro i borbeno odigrali. Velik je rezultat ući među najboljih osam reprezentacija svijeta. Prvih pola sata smo imali kontrolu, ali smo sami sebe doveli u probleme. Kad smo dobili gol, odlučili smo malo više preskakati igru.

Japanci su nas podcijenili i to im je bila greška. Mislili su da će lako protiv nas. Nikad ne podcjenjujte Hrvate. Primili smo gol iz prekida, što nismo jako dugo. Taj nas je gol uneredio. Naši igrači su istrčali sjajnu utakmicu protiv protivnika koji je pobijedio Njemačku i Španjolsku”, rekao je Zlatko Dalić za HRT.

Veznjaka Luku Modrića današnji meč podsjeća na Rusiju.

“Mi ne možemo bez drame. Sretni smo jer smo prošli. Japanci su stvarno neugodni. Trkački su odlični. U prvom dijelu smo imali dobre šanse koje nismo zabili. No pokazali smo opet karakter i došli do penala, gdje je Livi bio čudo danas.

U drugom dijelu smo se dogovorili da se dignemo više prema gore. Odlučili smo se za centaršuteve na Petkovića, Budimira i kasnije Livaju. Bila je ovo teška, iscrpljujuća utakmica. Podsjeća ovo na Rusiju. Skidam kapu Livakoviću, pokazao je da je sjajan golman. Tko god dođe, s nestrpljenjem očekujemo utakmicu. Bit ćemo tamo bolji nego danas. Moramo se rekuperirati”, rekao je Luka Modrić.

Nikola Vlašić otkrio je da su na treningu vježbali penale.

“Ova utakmica je pokazala kakva smo mi ekipa i kakvo zajedništvo imamo. Dominirali smo na kraju utakmicom. Kad ti golman skine tri penala, ne možemo izgubiti. Vježbali smo penale na treningu. Namučili su nas Japanci, ali znali smo koje su njihove mane i vrline.

Penali su sastavni dio utakmice i baš smo zadovoljni. Japanci su nas iznenadili centaršutevima i tako su zabili gol. S kim ćemo igrati dalje? Mislim da će Brazil pobijediti, ali sve je moguće. Mi nastavljamo gaziti i davati sve od sebe”, rekao je Nikola Vlašić.

Hrvatska će u 1/4 finalu igrati protiv boljeg iz duela Brazil – Južna Koreja. Taj susret se igra od 20:00 sati.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,