Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Da li će Zlatko Dalić promijeniti planove Edina Džeke?

Preuzmite sliku

Edin Džeko, kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, na izlaznim je vratima Rome.

Dijamant je već spakovao kofere i sprema se za selidbu u Milano, gdje bi trebao potpisati za Inter. No, pitanje je da li bi se moglo dogoditi čudo da Džeko ostane u rimskom klubu?

U “ludom” raspletu, to nije isključena opcija, a “glavni krivac” mogao bi biti Zlatko Dalić, selektor Hrvatske. Strateg iz Livna, koji je Vatrene odveo do srebrene medalje na Mundijalu u Rusiji, jedan je od potencijalnih kandidata za trenera Vučice.

Tuttomercato je objavio vijest da su čelnici Rome održali sastanak sa Dalićevim zastupnikom oko mogućeg angažmana u rimskom klubu.

Prvi izbor Rome, koju je na kraju sezone napustio Claudio Ranieri, bio je Siniša Mihajlović, čijem dolasku se navodno protive navijači, pa će čelnici rimskog kluba u potragu za drugim rješenjem. Dalić je selektor Hrvatske od 2017. godine, a nakon SP-a u Rusiji produžio je ugovor do jula 2020. godine.

Ukoliko bi sjeo na klupu Rome sigurno je da bi pokušao uvjeriti Džeku da ostane u Rimu, ali to je već rasplet koji bi se teško realizovao… (Faktor.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,