Nedjelja, 13. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Čustović: Nadam da ćemo ponoviti dobru igru s prošlog gostovanja Italiji

Preuzmite sliku

Analizirali smo reprezentaciju Italije, znamo kakav im je stil igre i sigurno da će biti teška utakmica ali se nadam da ćemo odigrati slično kao što je bio slučaj u susretu u Torinu, istakao je pomoćni trener u nogometnoj reprezentaciji BiH Adnan Čustović.

– Jedini problem je što je selektor Mancini pozvao 37 igrača pa je teško reći kojih 11 će početi. No, znamo njihov stil igre, imaju igrače koji dobro drže loptu i sigurno da će biti teška utakmica. Mislim da su u zadnjih 13 utakmica 12 pobijedili – kazao je Čustović.

Nada se da će BiH odigrati dobro kao prije godinu dana kada su na gostovanju u Torinu napravili veliki broj prilika.

– Italiji je teško napraviti veliki broj šansi. Jedino smo mi uspjeli napraviti šest-sedam prilika. Mislim da smo tada odigrali jednu od najboljih utakmica i nadam se da ćemo ponoviti takvu utakmicu, sa šansama, velikim intenzitetom igre i velikom željom koju smo imali u toj utakmici – dodao je.

Naglasio je da su najvažnije utakmice za reprezentaciju BiH u baražu Lige nacija u oktobru i novembru.

– Utakmica s Italijom i Poljskom su bitne da se pokažemo u dobrom svjetlu. Želimo da pokažemo da smo organizovana ekipa koja može da odigra protiv jakih ekipa kao što u Italija, Poljska i Holandija. Drugi problem je što su obje reprezentacije u fizičkoj spremi koja nije dobra, pod upitnikom je i naša i fizička sprema protivnika, tako da možemo očekivati tešku utakmicu za sve igrače koji budu na terenu – zaključio je Čustović.

Susret između Italije i BiH igra se 4. septembra u Firenci, a bh. reprezentacije u Italiju putuje u četvrtak.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje