Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Čudo se dogodilo: Liverpool bacio Barcelonu na koljena i izborio finale Lige prvaka

Preuzmite sliku

Nogometaši Liverpoola prvi su finalisti Lige prvaka.

Liverpool je u uzvratnom susretu polufinala na Anfieldu pobijedio Barcelonu sa 4:0 i nadoknadio zaostatak od tri gola iz prvog meča na Nou Campu.

Engleski tim napravio je senzaciju i eliminirao Barcelonu, koja drugu godinu zaredom ispada u nokaut fazi nakon što je imala tri gola prednosti iz prvog meča. Iako za Liverpool nisu nastupila dvojica ključnih napadača Salah i Firmino, uspjeli su izboriti ubjedljivu pobjedu i drugi put zaredom proći u finale elitnog evropskog klupskog nogometnog takmičenja.

Domaći su od početka krenuli ofanzivno, a već u 7. minuti golom Divocka Origija dolaze do vodstva. Ipak, do kraja poluvremena nije bilo promjene rezultata, iako su obje ekipe imale po nekoliko prilika.

  • U drugom poluvremenu u igru je ušao Georginio Wijnaldum koji sa dva gola u dvije minute, u 54. i 56. minuti donosi prednost od tri gola za Liverpool i praktično izjednačuje rezultat iz prvog meča. U 79. minuti Divock Origi je iskoristio smušenost i neopreznost u odbrani Barcelone i nakon kornera Alexandera-Arnolda šalje loptu u mrežu za veliku pobjedu svog tima.

    Liverpool će u finalu 1. jula u Madridu igrati s pobjednikom meča Ajax – Tottenham koji se igra sutra. Ajax ima prednost od 1:0 iz prvog meča u Londonu.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje