Petak, 23. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

‘Crveno-crni’ ponovo u pogonu: Igrači Slobode trenirali u dvije grupe nakon pauze od 70 dana

Preuzmite sliku

Fudbaleri tuzlanske Slobode danas su prvi put poslije skoro dva i po mjeseca trenirali, nadajući se da će prvenstvo početi u prvoj sedmici juna.

Na Tušnju se radilo u dvije grupe, najprije u 9, a potom u 10.30 sati, uz prisustvo kompletnog stručnog štaba na čelu sa Gradimirom Crnogorcem.

– Trenirala su 24 igrača, sve u skladu s preporukama nadležnih vlasti. U srijedu će svi nogometaši biti testirani na virus korona, a ako sve bude uredu, očekujem da ćemo od četvrtka raditi zajedno – izjavio je Crnogorac za Fenu.

Iako su igrači tokom pauze imali obavezu da rade individualno i tako održavaju kondiciju, današnji trening bio je laganijeg intenziteta, a na kraju su radili i s loptom.

– Imamo razrađen plan priprema za sve dane, nadajući se da će NS BiH i službeno dati ‘zeleno svjetlo’ za nastavak prvenstva. Iskreno, nadamo se da će se Premijer liga BiH nastaviti – zaključio je šef stručnog štaba Tuzlaka.

U odnosu na ekipu koja je 7. marta protiv Čelika odigrala posljednju utakmicu pred prekid prvenstva, na okupu su bili svi igrači osim Marka Marinkovića s kojim je, na njegov zahtjev, raskinut ugovor radi povratka u Srbiju.

Na Tušnju su saopćili da je Marinković zatražio raskid ugovora zbog porodičnih razloga. Izašli su mu u susret iako su, kako navode, zadovoljni angažmanom nogometaša koji je u “crveno-crnom“ dresu vrlo dobro odigrao protiv Zrinjskog i Čelika. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje