Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Crveno – crni odigrali generalku pred nastavak m:tel Premijer lige BiH

Preuzmite sliku

Mreže su mirovale na stadionu u Bukinju.

Na stadionu u Bukinju Crveno – crni su danas odigrali generalku pred nastavak m:tel Premijer lige BiH. Protivnik Slobode bio je prijedorski Rudar, lider Prve lige RS, a meč je na kraju okončan remijem 0:0.

  • Nakon što su gosti prvi zaprijetili već u uvodnim minutama preko Kulenovića, uslijedio je period dominacije Slobode.

    Gradimir Crnogorac odlučio se prepustiti loptu gostima, te nakon agresivnog presinga doći u priliku da se ugrozi mreža Rudara.

    Ova taktika urodila je plodom, međutim prvotimci nisu bili koncentrisani u završnici, pa su tako izvrsne šanse redom propuštali Husejinović, Dženis Beganović i Maksimović. Bilo su to sjajne prilike da se na odmor ode sa prednošću.

  • Propuštene prilike Crveno – crnih Prijedorčani su mogli i kazniti u finišu susreta, no ofanzivac gostiju bio je neprecizan te lopta od prečke odlazi u gol aut.

    U nastavku susreta Sloboda je kreirala opasne situacije pred golom Rudara, ali ponovo su bili neefikasni.

  • Trenutak iz 73. minute vrijedi spomenuti kada je Dženis Beganović oboren u šesnaestercu Rudara, ali glavni arbitar nije svirao najstrožiju kaznu.

    Nakon ove situacije do kraja susreta nisu zabilježena veća uzbuđenja pred oba gola. Igralo se po veoma teškom i blatnjavom terenu, a na kraju su mreže ostale netaknute.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje