Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Crvena zvezda šokirala Liverpool: Sa dva gola srušili viceprvaka Evrope (VIDEO)

Preuzmite sliku

Fudbaleri Crvene zvezde priredili su pravo malo čudo na terenu stadiona ”Rajko Mitić” u Beogradu savladavši Liverpool sa 2:0 u utakmici 4. kola Grupe C Lige prvaka. Fantastično je Crvena zvezda odigrala utakmicu na svom stadionu.

Od prvog minuta su visoko izašli Redsima, što je možda pomalo i iznenadilo Jurgena Kloppa, koji je poprilično nervozno uz aut liniju posmatrao duel i pokušavao da razdrma svoje letargične igrače.

Zvezda prva i prijeti preko Marka Marina, no njegov šut je lak plijen Alissonu. U 17. minutu Liverpool propušta kolosalnu šansu, najbolju u prvom dijelu. Daniel Sturridge je dočekao loptu na petercu, ali je katastrofalno šutirao preko gola.

I onda je proključao stadion ”Rajko Mitić”. Bio je to korner za domaće. Izveo ga je Marko Marin, a Milan Pavkov sjajno skače i šalje loptu iza leđa Alissona za veliko slavlje punog stadiona.

Nije se slavlje Beograđana ni stišalo, a onda je vulkan ponovo proradio. Milan Pavkov je sam krenuo, našao sebi poziciju za šut i sjajnim golom u ekstazu doveo navijače Crvene zvezde, a svoju ekipu do 2:0.

Nakon tog gola Liverpool je pritiskao, krenuli su po gol, ali do poluvremena nisu uspjeli da ga nađu, pa ni da iskreiraju neku izrazitu priliku za gol.  U drugo poluvrijeme ponovo bolje ulazi Crvena zvezda. Odmah na startu domaći traže penal zbog očiglednog igranja rukom Jamesa Milnera, međutim sudija Lahoz smatra da to nije za penal, te se igra nastavila.

Jurgen Klopp je odmah u vatru gurnuo Firmina i Gomeza, i Liverpool je stiskao u drugom poluvremenu, međutim Crvena zvezda je nevjerovatno izgledala u odbrani. Istina, Redsi pogađaju u nastavku dva puta vanjske dijelove okvire gola, te Milan Borjan u dva navrata fenomenalno brani šuteve Mohameda Salaha, ali to je premalo za ekipu veličine Liverpoola koja je bila apsolutni favorit u Beogradu, ali to nije opravdala.

Do kraja utakmice, ostalo je 2:0, pa je Crvena zvezda proslavila jednu od najvećih pobjeda u posljednje vrijeme, a Liverpoolu ostavila brige pred posljednja dva kola grupne faze Lige prvaka. (Sport1.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,