Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Crnogorci pristižu Kod Fehre: Nogomet i sport trebaju da spajaju ljude

Preuzmite sliku

Navijači Crne Gore počeli su pristizati kod ugostitelja Fahrudina Meškovića u njegov restoran “Kod Fehre” gdje je već spremna gozba za 500 posjetilaca.

Kako je o obećao, Mešković je tako i uradio. Pripremio je gozbu za 500 navijača koji će u njegovom restoranu probati pravi burek, “burek sa sirom” — sirnicu, janjetinu, piletinu i ćevape. Kako je kazao, neće moći ni pojesti onoliko koliko je pripremio. Ispunio obećanjeFehro će sutra ugostiti 500 navijača Crne Gore i pripremiti im “burek sa sirom”

“Ja sam obećao i to ispunjavam. Kombi nas je ujedinio, dok su neki mislili da će s tim napraviti problem, evo šta je napravio”, kazao je Mešković, piše Klix.ba.

Dejan Tiganj iz Nikšića je kazao da je svratio samo da se zahvali Meškoviću, ali da mu je zastala knedla u grli kada je vidio i osjetio gostoprimstvo kod Meškovića.

“Volim BiH, Crnu Goru više, ali Bosnu ne toliko manje. Potrebno je toliko malo da se ljudi zbliže i da razlike postanu ono što će da nas spoji”, kazao je.

Mirko Stanić iz Cetinja i Bejto Šahmanović poručili su da je ovo sve nevjerovatno, da su iznenađeni gostoprimstvom te da očekuju pobjedu Crne Gore, a na pitanje da li je sirnica sirnica ili burek sa sirom, Šahmanović je kazao da se ipak odlučio za jagnjetinu.

“Rado smo se odazvali pozivu, a puno bitnije od hrane je druženje i gostoprimstvo, koji šalju bolju sliku. Nogomet i sport trebaju da spajaju ljude“, poručili su.

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras (20:45) će na Bilinom polju ugostiti selekciju Crne Gore u 5. kolu B Lige nacija, a susret iz Zenice prenosit će čak 36 kanala širom svijeta.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,