Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Crnogorac: Okrećemo se pripremi za generalnu probu

Preuzmite sliku

Šef struke Crveno – crnih osvrnuo se na posljednja dva pripremna susreta.

Crveno – crni ulaze u posljednje dvije sedmice priprema za premijerligaško proljeće. Iza FK Sloboda je šest test mečeva, a posljednji odigrani bio je juče u Doboju protiv ekipe VIS Simm – Baua.

Izabranici Gradimira Crnogorca su poraženi 3:2, što je prekinulo trijumfalnu seriju u pripremnim mečevima. Podsjetimo, prije utakmice protiv federalnog prvoligaša Crveno – crni su pobijedili selekciju TK (3:0) i Vršac (1:0).

Šef stručnog štaba FK Sloboda osvrnuo se na protekla dva test susreta:

„U protekle dvije utakmice, s obzirom u kakvoj se situaciji nalazimo u zadnjih 15 dana, isprobali smo razne varijante u kojima smo morali koristili i juniore zbog zdravstvenog stanja igrača prvog tima. Nedostatke koje smo uočili ćemo u narednom periodu otklanjati u miru i detaljnoj pripremi za generalnu probu i naravno prvi prvenstveni okršaj koji nas čeka na Tušnju. Moram istaći da smo mi i igrači svjesni svojih mogućnosti, tako da u narednom periodu nam predstoji stopostotni anganžman i želja za dokazivanjem i rezultatom“, objasnio je Crnogorac.

Sloboda nastavlja trenažni proces na Tušnju, a prema ranije utvrđenom planu generalnu probu ćemo imati 21. februara protiv Rudara iz Prijedora. (FK Sloboda)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,