Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Crnogorac obavio prozivku fudbalera Slobode: “Rijetko koji klub u BiH ima ovakav potencijal”

Preuzmite sliku

Fudbaleri tuzlanske Slobode počeli su pripreme za predstojeću sezonu u Premijer ligi BiH. Prozivku na stadionu Tušanj obavio je trener Gradimir Crnogorac. 

– Ne znam hoću li ostati u ulozi šefa stručnog štaba. To će se znati u narednih nekoliko dana. Danas imamo 25-26 igrača, izuzev Bukvića i Maksimovića, svi su iz pogona FK Sloboda i rijetko koji klub u BiH ima ovakav potencijal. Naravno da svi neće ostati na konačnom spisku, ali to za njih ne treba biti smak svijeta. Neka nastave raditi – kazao je Gradimir Crnogorac. 

Početni dio priprema sa fudbalerima će raditi Crnogorac, Adnan Jahić i Edin Ribić. Definitivno je jasno da Amir Spahić u novom prvenstvu neće biti u ulozi šefa stručnog štaba. A hoće li ostati Crnogorac, koji je već bio u toj ulozi, ili će doći novi šef stručnog štaba, prema najavama predsjednika Elmira Šećerbegovića znat će se veoma brzo.

Također, vrlo brzo je najavljen i dolazak 5-6 iskusnih igrača, a obavit će se razgovori sa “strancima” koji su prošlih sezona nosili crveno-crni dres.

Kapiten Saša Maksimović i golman Semir Bukvić su jedini igrači koji su danas prisustvovali prozivci, a da nisu prošli omladinski pogon FK Sloboda.

– Na nama je da radimo što bolje jer je pripremni ciklus izuzetno važan – kaže Saša Maksimović.

Sloboda će prvi dio priprema obaviti na stadionu Tušanj, a do kraja sedmice će se znati kada će i gdje fudbaleri otići na bazični dio priprema za novo prvenstvo u Premijer ligi BiH. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje