Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Crnogorac: Nismo zaključili još listu pojačanja

Preuzmite sliku

FK Sloboda nakon početka zimskih priprema i pobjede u prijateljskom susretu protiv ekipe Bratstva iz Gračanice, glavni dio priprema odradila je u Turskoj.

Ekipa je naporno trenirala i po dva puta dnevno kako bi spremno dočekala nastavak prvenstva. Šef stručnog štaba našeg kluba Gradimir Crnogorac zadovoljan je uslovima koji su ih zatekli u Turskoj, ali i trenažnim procesom.

” Pripreme u Turskoj su obavljene u radnoj atmosferi i u pripremi ekipe za nastavak prvenstva u kome ćemo pokazati drugo lice. Uslovi u kojima smo boravili i radili su bili na visokom nivou i to je ono što smo tražili od naše uprave. Na raspolaganju smo imali vrhunski teren i mir u hotelu gdje smo boravili”, rekao je Crnogorac.

Fudbaleri Slobode u zadnjih 7 dana odigrali su tri pripremne utakmice i zabilježili tri pobjede. Savladali su ekipe ‘Concordia Chiajna’, ‘Torpedo Moscow’ i ‘Metaloglobus București’.

“Pripremne utakmice koje smo odigrali su bile veoma zahtjevne sa kvalitetnim protivnicima što je bio i cilj. Igrači su pokazali želju i veliki motivacijski segment kako bi se pokazali i nametnuli u što boljem svjetlu. Mi kao stručni štab zadovoljni smo odnosom igrača prema radu i zahtjevima koje smo pred njih stavili na pomenutim utakmicama, s tim da treba naglasiti da smo još u procesu otklanjanja nedostataka i podizanja nivoa naše igre. Imali smo problema sa standardnim igračima na koje smo računali, međutim van stroja su bili u proteklih desetak dana. Nismo zaključili još listu pojačanja, očekujemo u narednih par dana dolazak još dva igrača”, kaže šef stručnog štaba FK Sloboda.

Po povratku u Tuzlu ekipa će nastaviti vrijedno raditi kako bi spremno dočekala nastavak BH Telekom Premijer lige BiH.

“Naredni period ćemo iskoristiti da ekipu osvježimo i pripremimo za nastavak prvenstva. Svjesni smo da nas čeka težak period, ali ćemo svakoj utakmici pristupiti kao odlučujućoj, bez obzira na ime protivnika i mjesto odigravanja iste. Sve ovo što smo uradili u proteklom periodu tuzlanska publika će sigurno prepoznati i cijeniti. Ovim putem pozivamo ih da nam pruže podršku. Važno je napomenuti da je ova ekipa Slobode jedna od najmlađih u historiji kluba i sigurno ta mladost može donijeti bolje sutra, zato pozivamo još jednom sve istinske ljubitelje fudbala u Tuzli i regiji da daju nesebičnu podršku našim mladićima, istakao je za kraj Crnogorac.

Naš tim proljetni dio sezone otvara na Tušnju utakmicom protiv ekipe Mladost Doboj Kakanj. Sigurno je da će ekipa skupa sa stručnim štabom dati sve od sebe da ponovo obraduje sve svoje navijače i zajedno sa njima slavi nove sportske uspjehe.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje