Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Crnogorac izrazio nezadovoljstvo zbog praznog stadiona

Preuzmite sliku

U subotu na Gradskom stadionu “Tušanj”, ekipa tuzlanske Slobode dočekuje uvijek neugodnu ekipu Radnika iz Bijeljine koju predvodi bivši trener Slobode, Slavko Petrović.

Želje Uprave su stabilizacija kluba i podmlađivanje igračkog kadra. U nikad izazovnijoj sezoni, u svakom segmentu, na hrabar potez su se odlučili šef stručnog štaba Gradimir Crnogorac i njegovi pomoćnici Nedim Omerović i Mirsad Dedić.

Pristali su biti dio projekta jedne stabilne Slobode, Slobode koja bi u narednim godinama trebala izazivati najljepše emocije. Ekipa je podmlađena fudbalerima iz omladinskog pogona, fudbalerima koji su nekad napustili Slobodu bez da su imali priliku pokazati šta znaju i mogu.

Po prvi put nakon dugog niza godina, Sloboda nije putovala na pripreme, iako su bile dogovorene.

Nažalost, pandemija koronavirusa je spriječila mnogo toga planiranog, pa tako i odlazak na pripreme. I pored toga, Crnogorac smatra da su pripreme dobro odrađene:

“Pripreme smo odradili onako kako smo zamislili. Imamo mladu i neiskusnu ekipu, ali momci su skrenuli pažnju na sebe. Svi su odradili pripreme, nema povrijeđenih igrača, nadam se da ćemo izaći u najjačem sastavu.”

U periodu od četrdesetak dana Sloboda je odigrala pet prijateljskih utakmica. Zabilježila je tri pobjede i dva neriješena rezultata. Prva utakmica u novoj takmičarskoj sezoni igra se protiv Radnika iz Bijeljine, protiv ekipe koja neugodan protivnik za sve timove.

“Nakon pet mjeseci igramo na Tušnju. Dolazi nam neugodni rival, Radnik iz Bijeljine koji je nama uvijek neugodan rival. Oni su na okupu duži niz godina, ali momci koji istrče na teren će dati svoj maksimum i nadam se da ćemo ovu sezonu početi na najbolji mogući način a to je pobjeda”, kazao je trener Crnogorac.

Izazio je žaljenje zbog neprisustva navijača koji su bitan faktor u stvaranju nove Slobode i koji su na svakoj utakmici velika podrška fudbalerima:

“Izražavam svoje nezadovoljstvo zbog praznog stadiona. Svi znamo da nama treba podrška naših navijača. Svi smo se zaželjeli utakmica. Nadam se da će se ta odluka promijeniti i da će naši navijači moći prisustvovati utakmicama.”

Trio Crnogorac, Omerović i Dedić predvoditi će jednu od najmlađih ekipa u M:tel Premijer ligi Bosne i Hercegovine i nastojati će da ispune ciljeve koji su pred njih postavljeni. Sutrašnja utakmica se igra sa početkom u 17:30 sati.

Odlukom Nogometnog / Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine zabranjeno je prisustvo navijačima te će kapije Tušnja biti zaključane. (FK Sloboda)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje