Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Crnogorac: “Ako budemo pravi i u ritmu kao ranije, rezultat neće izostati u derbiju”

Preuzmite sliku

U nedjelju 28. februara na Gradskom stadionu Tušanj sa početkom od 13:30 sati igra se derbi meč 20. kola m:tel Premijer lige u kojem se sastaju FK Sloboda i Tuzla City.

Tim povodom danas je u klupskim prostorijama domaćih upriličena zajednička konferencija za medije na kojoj su ovu utakmicu predstavnicima medija najavili treneri Crnogorac i Musemić kao i kapiteni ekipa Beganović i Nukić.

  • “Mislim da će utakmica pokazati šta smo radili i dokle smo došli u pripremnom periodu. Svi igrači su spremni, željno iščekuju derbi i nadam se da će prenijeti na teren sve ono što smo se dogovorili. Tuzla City je skup odličnih pojedinaca, ali ako budemo pravi i u ritmu kao ranije, rezultat neće izostati. Sigurno da je derbi specifična utakmica gdje se nikada ne zna šta će se desiti, ali ko uđe sa više motivacije i želje prevazići će to i ostvariti bolji rezultat”, poručio je Gradimir Crnogorac, šef struke Crveno – crnih.

    Kapiten Slobode Amar Beganović takođe je optimista uoči gradskog derbija:

    “Tuzla City je u prijelaznom periodu dobio najveće pojačanje u vidu trenera Musemića, ali se mi kao klub u nedjelju nadamo pobjedi jer imamo svoju računicu i u njoj ćemo dati sve od sebe. Mi smo Sloboda, klub sa stogodišnjom tradicijom, te se ne bojimo nikoga i idemo svakako da ostvarimo svoj cilj a to su tri boda.“.

    Fudbalska sudbina se tako namjestila da Husref Musemić, nekadašnji šef struke Crveno – crnih, sa klupe predvodi Tuzlu City protiv bivšeg kluba:

    “Raspored je tako htio da prvu utakmicu Tuzla City vodim protiv ekipe u kojoj sam uspio provesti lijep period. Priča o derbiju ima svoju draž i vrijednost, a moji igrači su motivisani i žele što bolje odigrati utakmicu. Trenutno nemamo nikakvih problema s igračkim kadrom, osim Hasanovića koji je na oporavku nakon teške povrede. U nedjelju se nadam kvalitenoj utakmici i da će teren biti uslovan za igru tako da obje ekipe pokažu koliko znaju”, istakao je Musemić.

    Ajdin Nukić, kapiten ekipe Tuzla City derbi je najavio riječima:

    “U nedjelju nas očekuje derbi koji ima veću draž, žar i borbu u odnosu ne neke druge utakmice. Siguran sam da ćemo uz naše maksimalno zalaganje ostvariti sva tri boda i priključak ka gornjem dijelu tabele te mjestu koje vodi u Evropu“. (FK Sloboda)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje