Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Cristiano Ronaldo: Želim igrati za Real i nakon 40. godine

Preuzmite sliku

Cristiano Ronaldo (31), jedan od najboljih fudbalera današnjice izrazio je želju da ostane do kraja karijere u Real Madridu, pa čak da za klub igra i nakon svog 40. rođendana, javlja Anadolu Agency (AA).

Ronaldo je u Real stigao u rekordnom transferu iz Manchester Uniteda 2009. godine. Od tada do danas uspio je da se upiše u istoriju „kraljevskog kluba“. Između ostalog ove sezone je prestigao Raula i postao najbolji strijelac u istoriji kluba.

No, bez obzira na sva ta sjajna dostignuća u bijelom dresu mnogi ga već duže vremena sele iz Reala u Paris Saint-Germain.

Dočekaću penziju u Real Madridu kada pređem 40 godina. Veoma sam sretan ovdje i naporno ću raditi kako bi to ostvario“, kazao je Ronaldo za španske medije.

Ronaldo je u nedavnom finalu Lige šampiona postigao pobjednosni gol tokom izvođenja penala, koji su odlučivali o novom šampionu Evrope.

Veoma sam zadovoljan što smo osvojili 11. pehar šampiona Evrope i sada već razmišljam o Euro 2016 u Francuskoj. Želimo donijeti veliku radost Portugalu osvajanjem Ervopskog prvenstva. To je nešto što portugalski narod zaslužuje“, optimista je Ronaldo.

Podatak da je u dresu Reala postigao više golova nego što je odigrao utakmica dovoljno govori o kakvom se fudbaleru radi. Ronaldo je za „kraljevski klub“ odigrao 348 utakmica u svim takmičenjima i postigao 364 gola.

Za Portugal je nastupio čak 125 puta, a protivničke mreže zatresao je u 56 navrata.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,