Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Cristiano Ronaldo u nevjerovatnoj završnici odveo Real Madrid u polufinale (VIDEO)

Preuzmite sliku

Juventus je odigrao fantastičnu utakmicu, vodio sa 3:0, išao ka produžecima, ali onda trenutak neopreznosti Benatije, crveni karton za Gigija Buffona, i gol Cristiana Ronalda sa penala odvode Real Madrid u polufinale.

Strašnu utakmicu vidjeli smo večeras u Madridu. Sve što fudbal može ponuditi našlo se na jednom mjestu, na Santiago Bernabeu. Nisu se gledaoci praktično ni smjestili kako treba, a već je uslijedio hladan tuš za domaće navijače.

Mario Mandžukić je u drugoj minuti pogodio za 1:0. Poslije tog gola Juve je nastavio da prijeti, ali je i Real imao svoje prilike. Jednu od najboljih nije iskoristio Isco, zapravo signalizirana je ofsajd pozicija, pa promjene rezultata nije bilo. Izvršio je Massimilliano Allegri već u 17. minutu izmjenu. Umjesto De Sciglia u igru je ušao Lichtsteiner i to je donijelo rezultat. U 37. minutu, baš, Lichtsteiner centrira sa desne strane, a Mario Mandžukić drugim golom glavom duplira prednost Stare dame.

Pred sami odlazak na odmor, u sudijskoj nadoknadi, Real Madrid ima novu veliku šansu, ali šut Raphaela Varanea završava na prečki. Zinedine Zidane je na poluvremenu izvršio dvije izmjene. Ušli su Lucas i Asensio umjesto Casemira i Garetha Balea, i to je donijelo određenu promjenu na terenu. Igra je smirena, a Juventus nije više tako bio ubojit. Ipak, u 61. minutu Blaise Matuidi pogađa i treći put mrežu Navasa.

Katastrofalno je pogriješio golman Kraljeva, a Matuidi takve greške ne oprašta. I onda odluka u sudijskoj nadoknadi. Neoprezan je bio Benatia, skrivio penal, a Gigi Buffon je bijesan dobio crveni karton. Siguran izvođač najstrožije kazne bio je Cristiano Ronaldo, pa Real Madrid tako uprkos porazu od 1:3 ide u polufinale.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,