Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Cristiano Ronaldo prekinuo saradnju s moćnim agentom, za sve je kriv ego

Preuzmite sliku

Cristiano Ronaldo službeno je predstavljen kao novi član saudijskog Al Nassra. Potpisao je dvogodišnji ugovor koji će mu donijeti ekstremnih 200 miliona eura po sezoni, ali novi angažman nije dogovorio svjetski poznati agent Jorge Mendes.

Mendes više ne zastupa portugalsku zvijezdu, nakon 20 godina prekinuli su suradnju, i to poprilično neslavno. Do rastanka je došlo u novembru prošle godine kada je Ronaldo u šokantnom intervju sasuo paljbu na Manchester United i tako isprovocirao odlazak s Old Trafforda.

Čuveni agent se tome oštro usprotivio, mjesescima je tražio novi klub za svog igrača, ali i brzo spoznao da postoji samo jedna elitna momčad koja želi imati Ronalda u svojim redovima – United, piše portugalski Publico.

Uprkos njegovom protivljenju, Ronaldo je odlučio napraviti korak nakon kojeg više nije bilo povrataka. Svjesno je isprovocirao raskid ugovora s engleskim divom, jer je vjerovao da će na Svjetskom prvenstvu zablistati i ponovno privući pozornost evropske nogometne elite. No dogodio se novi fijasko.

Ronaldo je iritirao suigrače svojim razmaženim ponašanjem u Kataru, ponašao se poput primadone na terenu, a predstavnici portugalskog Saveza pokušali su ugasiti vatru i javnosti prodati priču kako je baš sve u redu.

Naposljetku su senzacionalno ispali u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva od Maroka, a Ronaldo se pokunjen vratio kući. Tada je na scenu stupio novi agent, Ricardo Refuge koji već godinama usko surađuje s Ronaldom.

Portugalski fudbaler mu je dao zadatak da stupi u kontakt s čelnicima saudijskog Al Nassra, koji se već ljetos interesirao za Ronalda. Kontakti su brzo uspostavljeni, a gotovo mjesec dana kasnije pao je dogovor – Ronaldo seli u Saudijsku Arabiju. (Gol.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje