Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Cristiano Ronaldo potpisao najveći ugovor u historiji fudbala

Preuzmite sliku

Portugalski fudbaler Cristiano Ronaldo (37) novi je igrač Al Nassra iz Saudijske Arabije. Ovu vijest večeras su naprije potvrdili mediji iz ove zemlje a nakon toga stigla je i zvanična potvrda kluba.

Cristiano Ronaldo, kao što se i očekivalo, karijeru nastavlja u Saudijskoj Arabiji, te je postao član ekipe Al Nassra.

Portugalska legenda i jedan od najboljih fudbalera svih vremena je, danas je potpisao ugovor s Al Nassrom i to do ljeta 2025. godine.

Očekuje se uskoro zvanično saopštenje iz kluba, a CR je potpisom došao do najvećeg ugovora u historiji fudbala.

Za potpis ugovora legendarni Portugalac će dobiti zaista nestvarnu cifru i plata će mu biti nevjerovatnih 200 miliona eura na godišnjem nivou, ali će imati i dodatne bonuse čiji iznosi nisu poznati.

Tokom karijere Ronaldo je igrao za Sporting iz Lisabona, Manchester United u dva navrata, Real Madrid i Juventus.

Najveće uspjehe u karijeri CR je imao u dresu Reala s kojim je od 2009. do 2018. godine dominirao evropskim fudbalom uz porušene brojne rekorde ovog kluba.

  • CR je nedavno raskinuo saradnju s Manchester Unitedom. Na jako loš način se oprostio od kluba koji ga je digao u zvijezde, te je već više od mjesec dana slobodan igrač.

    Povezivao se Ronaldo s mnogim evropskim ekipama. Ipak, na kraju mi niko nije ponudio saradnju, pa se odlučio na odlazak u Saudijsku Arabiju.

    Ronaldov ugovor od 200 miliona eura po sezoni najveći je iznos koji je neki klub izdvojio za jednog fudbalera i ova cifra bi u budućnosti mogla biti nedostižna za sve druge fudbalere.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje