Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Copa America: Čile i Argentina ponovo u finalu

Preuzmite sliku
Meč Kolumbije i Čilea zbog vremenskih nepogoda trajao je više od četiri sata, a aktuelni prvaci Južne Amerike u nedjelju će igrati reprizu prošlogodišnjeg finala protiv Argentine.
Fudbalska reprezentacija Čilea plasirala se u finale Copa Americe, nakon što je u srijedu navečer u Chicagu, rezultatom 2:0, savladala Kolumbiju.

Meč je zbog vremenskih nepogoda trajao više od četiri sata, a aktuelni prvaci Južne Amerike u nedjelju će igrati reprizu prošlogodišnjeg finala protiv Argentine.

Ovo je pobjednički tim. Oni su pobjednici. I prije nego je počelo prvenstvo, oni su bili uvjereni da ćemo pobijediti“, izjavio je Antonio Pizzi, selektor Čilea.

Aktuelni osvajač iz prethodne sezone je meč sa Argentinom zakazao već u 11. minutu prvog poluvremena. Charlesn Aranguiz je u 7. pogodio za 1:0, a Pedro Fuenzalida je četiri minuta kasnije postavio konačan rezultat.

Finale će se igrati u nedjelju, 26. juna, i to će biti drugi okršaj Argenitne i Čilea na ovom turniru budući da su Argentinci u grupnoj fazi slavili sa 2:1. (Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje