Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Član UO FK Sloboda: Za protivnika smo dobili bratski klub, Tuzla sigurno ima jednog polufinalistu

Preuzmite sliku

U hotelu „Park“ u Vogošći danas je obavljeno žrijebanje četvrtfinalnih parova Kupa Bosne i Hercegovine, a voljom žrijeba Sloboda će u četvrtfinalu igrati protiv FK Sloga Simin Han.

U ovoj fazi takmičenja igraju se dvije utakmice, a prvi mečevi četvrtfinala igraju se u srijedu, 22. novembra, dok su revanši na rasporedu sedam dana kasnije.

Nakon izvučenih parova Amir Smajlović službeni predstavnik Sloge Simin Han je kazao kako je voljom ždrijeba Sloga za protivnika dobila starijeg brata iz Tuzle. “Mi smo veoma zadovoljni protivnikom, neka pobijedi ko je bolji. U konačnici je najvažnije da će Tuzla imati sigurno predstavnika u polufinalu KUP-a BiH i to je uspjeh sporta u Tuzli” – kazao je Smajlović.

S druge strane službeni predstavnik Slobode tokom izvlačenja četvrtfinalnih parova bio je Sead Kozlić, član UO FK Sloboda koji je za medije kazao kako je jako zadovoljan žrijebom.

“Zadovoljni smo protivnikom. Sloga je jedan bratski, jedan kolektiv koji je vrlo blizak fudbalskom klubu Sloboda i vjerujem da će u jednoj sportskoj i fer utakmici biti odlučeno ko ide u polufinale. Kako god da bude, Tuzla će imati svog predstavnika u narednom krugu KUP takmičenja” – kaže Kozlić.

U ostalim susretima četvrtfinala sastaju se: NK Široki Brijeg – FK Željezničar FK Olimpik – FK Zvijezda 09 FK Rudar – FK Krupa. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,