Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ćiro Blažević kod Senada: Ko god tebi dođe kao sugovornik taj na*ebe

Preuzmite sliku

Ćiro Blažević “trener svih trenera” gostovao je u večerašnjem izdanju Centralnog Dnevnika na FACE TV-u. 

Blažević se u polusatnom  razgovoru sa Senadom Hadžifejzovićem prosjetio ranijih vremena, života u BiH, razloga zbog kojeg je otišao iz rodne domovine, govorio je o fudbalu, poslao poruku Džeki i saigračima.

“Ko god dođe tebi kao sagovornik – taj najebe! Svi 80-godišnjaci koji ne mogu ševiti – treba ih pobiti! Ja pripadam onoj grupi ljudi koja kaže istinu, tako da ovi lažljivci mogu manje lagati! Operirao sam prostatu, ali i dalje guram!” u svom stilu Ćro je započeo razgovor.

“Moja je karijera prestala u 24-oj godini zbog povrede koljena! Vezan sam za ovaj posao; znao sam da jedino mogu biti trener! Fudbal je nauka, nije igra! Moraš biti predodređen onima koji slušaju. Napravio sam karijeru jer sam se njoj posvetio sav. Uvijek sam vodio računa da ono što je bilo jučer važno – više nije.” istaknuo je Ćiro, te dodao:

“Evolucija je naš najveći neprijatelj. Vodio sam pet reprezentacija. Niko se u svijetu ne može pohvaliti da je vodio pet reprezentacija. Nisam više tiranin. Da bi bio vođa, moraš biti uzor da bi te se slušalo. Da možeš ulijevati vjeru da fudbaleri to mogu.” prisjetio se svojih dana u fudbalu pa poručio bh. dijamantu:

“Džeko i kompanija imate priliku da razveselite ovaj napaćeni narod. Možete i morate; ne smijete iznevjeriti ovu ponosnu naciju. Jako je bitno da je trener lider!”

Pogledajte gostovanje u nastavku:

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje