Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ćirin naslijednik na klupi Slobode Jimmy Floyd Hasselbaink?

Preuzmite sliku

Nakon promocije u Premijer ligu BiH i velikog rezultatskog uspjeha koji je napravio Miroslav Blažević, domaći navijači bi na Tušnju u narednoj sezoni mogli gledati još jedno veliko svjetsko fudbalsko ime.

Naime, vrlo blizu preuzimanja Crveno – crnih je Jimmy Floyd Hasselbaink!

Legendarni holandski golgeter nakon sjajne igračke karijere, trenerski posao je započeo u Nottingham Forestu, a prošle sezone bio je šef struke belgijskog drugoligaša Royal Antwerpa.

  • jimmi i sasa u londonu
  • Predsjednik našeg kluba Azmir Husić prvu rundu pregovora obavio je sa Hasselbainkom prošle sedmice u Los Anđelesu, da bi Saša Vugdalić u Londonu jučer ponovo razgovarao sa planetarno poznatom zvijezdom svjetskog fudbala.

    Iako sam prilično daleko, non – stop sam u kontaktima sa ljudima u Klubu. Mislim da smo sa gospodinom Blaževićem napravili veliki iskorak, a ukoliko se dogovorimo sa Hasselbainkom, to bi bio novi korak ka evropskoj Slobodi. Nadam se da će me u ovome pratiti vodstvo grada i grad Tuzla, a ja nikada neću odustati od pravljenja evropske Slobode“, poručio je Azmir Husić koji je trenutno u Brazilu gdje će bodriti naše Zmajeve:

    Nadam se da će nam svima ovaj vikend biti sladak i da ćemo dobiti Argentince!“.

    Da su vrlo blizu finalizacije dogovora govori i to da će se Jimmy Floyd Hasselbaink pojaviti u Tuzli krajem sljedeće sedmice, najvjerovatnije u četvrtak, te lično razgledati grad i pogledati u kakvim uslovima se radi u našem Klubu.

    Riječi dobrodošlice u našem gradu poželio mu je i naš potpredsjednik Amer Karabegović koji se telefonski čuo sa Hasselbainkom za vrijeme pregovora u Londonu.

    Veoma sam zainteresovan za ovaj projekat u Bosni. Mladi predsjednik Husić je na mene ostavio veliki utisak“, poručio je iz Londona Hasselbaink.

    Jimmy Floyd Hasselbaink rođen je u Paramaribu (Surinam) 27. marta 1972. godine. Svoju bogatu igračku karijeru započeo je u Telstaru, a zatim igrao za AZ, Leeds, Atletico Madrid, Chelsea…

    Karijeru vrhunskog napadača okončao je u Cardiffu (2007/08) nakon čega se okrenuo trenerskom pozivu. Za reprezentaciju Holandije odigrao je 23 utakmice i postigao devet golova. (fksloboda.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje