Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Čime će se Ibrahimović baviti nakon što se penzioniše

Preuzmite sliku

Bivši švedski reprezentativac i nogometaš Manchester Uniteda već je razgovarao s Jose Mourinhom o svojim planovima za budućnost, budući da se prema njegovim godinama približava kraj karijere.

Ibra za cilj ima da se početkom iduće godine pozabavi trenerskom edukacijom kako bi završio ispite za trenera do sljedećeg ljeta.

“Zlatan je već razgovarao s Mourinhom o planovima za budućnost”, rekao je izvor blizak Unitedu i dodao: “On je kazao saigračima da ne namjerava završiti karijeru u naredne dvije ili tri godine. Jose je njegovu ideju ostavio ‘otvorenom’, a Ibri se dopada ideja da prvo postane trener, a zatim menadžer.”

Ibrahimović je dolaskom u Manchester već počeo s obučavanjem mladih saigrača, prvenstveno napadača Marcusa Rashforda kojem prenosi sve svoje bogato znanje i iskustvo.

Bivši član PSG-a, Barcelone, Milana, Intera i Juventusa već je davao savjete igračima tokom treninga na pripremama u SAD-u. On je ostajao nakon treninga i radio sa Rashfordom, Martialom i Lingardom vježbajući tehnike šutiranja. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,