Utorak, 19. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Chelsea i više nego zasluženo u finalu Lige prvaka

Preuzmite sliku

U okviru uzvratne utakmice polufinala Lige prvaka Chelsea je na svom Stamford Bridgeu slavio veliku pobjedu protiv Real Madrida. Konačan rezultat večeras bio je 2:0, a u ukupnom rezultatu, rezultat je glasio 3:1.

Prvi pogodak na utakmici viđen je već u 28. minuti utakmice, a strijelac pogotka bio je Timo Werner koji je pogodio nakon što je prvobitno Kai Havertz pogodio prečku. Do kraja prvog poluvremena, rezultat se više nije mijenjao.

Ipak, jedine dvije prave šanse za Real Madrid večeras su bile upravo u prvom poluvremenu, oba puta Karim Benzema nije bio uspješniji od Edouarda Mendyja.

U drugom poluvremenu Chelsea je imao cijeli tok utakmice u svojim nogama. Nizale su se šanse, ali su se nizali i promašaji fudbalera Plavaca. Svoje šanse redom su mašili Kai Havertz, Mason Mount u 48. i 53. minuti utakmice.

Samo šest minuta nakon šanse Mounta desila se još jedna šansa za Havertza, ali je i tada Nijemac promašio čistu priliku za gol. Nekoliko minuta nakon tog udarca šansu je imao i N'Golo Kante, ali je njegov udarac blokirao Federico Valverde.

Igrala se 85. minuta utakmice kada je Chelsea ovjerio svoj prolazak u finale Lige prvaka, Kante je sjajno osvojio loptu na protivničkoj polovini i proslijedio loptu Pulišiću koji šalje loptu u peterac, a Mount je posprema u mrežu Kraljeva.

Tako će finale Lige prvaka biti odigrano između dva engleska kluba, a riječ je o Manchester Cityju i Chelseaju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje