Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Chelsea i Manchester City: Najatraktivniji susret 13. kola engleskog Premiershipa

Preuzmite sliku

Ovo je svakako najatraktivniji susret 13. kola engleskog Premiershipa, jer se sastaju posljednja dva engleska prvaka, Chelsea i Manchester City.

Ipak, „plavci“ iz Londona ovaj duel dočekuju tek s četvrtog mjesta na tabeli i s čak 10 bodova manje od vodećih „građana“ iz Manchestera, koji imaju i tri uzastopne pobjede u međusobnim ogledima.

Chelsea

Sve to bi sada trebalo biti samo dodatni motiv izabranicima trenera Sarrija u ovom velikom okršaju na Stamford Bridgeu, koji inače dočekuju nakon pomalo i neočekivanog prvenstvenog poraza od 2:1 na gostovanju kod Wolverhamptona. Prije toga su pak „plavci“ upisali i dvije vezane domaće pobjede, u Evropskoj ligi nad PAOK-om s 4:0, čime su i definitivno potvrdili prvo mjesto u grupi te u prvenstvu s 2:0 nad gradskim rivalom Fulhamom.

Ipak, to je za Chelsea bila jedina pobjeda koju su ostvarili u posljednja četiri ligaška nastupa pa stoga i ne čudi da su u međuvremenu pali na četvrto mjesto na tabeli, s tim da imaju samo dva boda manje od trećeg Tottenhama. Ali, zato su im Manchester City i Liverpool pobjegli na čak 10, odnosno osam bodova razlike, tako da za „plavce“ ne bi bilo nikako dobro da sada izgube i u ovom derbiju. Recimo još da bi zbog povreda i ovaj put trebali izostati veznjaci Barkley i van Ginkel te krilni napadač Moses.

Vjerovatni početni sastav: Kepa – Azpilicueta, Rudiger, David Luiz, Alonso – Kante, Jorginho, Kovačić – Pedro, Giroud, Hazard

Manchester City

Što se tiče aktuelnih engleskih prvaka, ekipe Manchester Cityja, oni na Stamford Bridcge dolaze nakon sedam uzastopnih pobjeda u prvenstvu, tako da nimalo ne čudi da u ovom trenutku drže i lidersku poziciju na tabeli. Inače, samo su „građani“ iz Manchestera i drugoplasirani Liverpool još uvijek neporaženi u ovoj sezoni Premier lige, s tim da izabranici trenera Guardiole u ovom trenutku imaju i dva boda više od Redsa.

Što se pak tiče njihovog učinka u Ligi prvaka, tu su „građani“ upisali svoj jedini poraz u ovoj sezoni, i to u domaćem ogledu s Lyonom, ali nakon toga su nanizali tri pobjede i jedan remi, što im je i prije nastupa u posljednjem kolu osiguralo plasman u osminu finala. Dodajmo još da njima zbog povreda i dalje fale golman Bravo, defanzivci Mangala i Mendy, veznjaci De Bruyne i Zinchenko te napadač Aguero.

Vjerovatni početni sastav: Ederson – Walker, Stones, Laporte, Delph – B.Silva, Fernandinho, D.Silva – Mahrez, Jesus, Sterling.

Trenutna forma je svakako na strani gostiju iz Manchestera a Mozzart kladionice daju kvotu 2.00 na pobjedu City-a, koji uz to imaju i 10 bodova više na tabeli Premiershipa, ali isto tako smo sigurni da će i „plavci“ iz Londona dati svoj maksimum u ovom velikom derbiju a kvota na pobjedu na Chelsea je 3.80. Neriješen ishod je 3,45.

Pogledajte i ostale ponude na ovaj par OVDJE.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,