Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ekspresno rasprodan charter let s navijačima iz BiH za Katar

Preuzmite sliku

Navijači hrvatske nogometne reprezentacije iz BiH, Hrvatske, ali i dijaspore ekspresno su kupili 170 aranžmana za odlazak na polufinale Svjetskog prvenstva s Argentinom. Aranžman i charter-let je organizovala je turistička agencija iz BiH. 

Agencija Sol Azur iz Sarajeva je organizovala je odlazak navijača u Katar zajedno s G Tourom iz Međugorja. Nakon objave, brzo su popunjena sva mjesta u avionu na charter letu. Let će umjesto iz Mostara, kako je to prvobitno planirano, sutra ipak poletjeti iz Splita u 7 sati.

Potvrdio je to za Hinu direktor G Toura Davor Ljubić. Naveo je da uz navijače iz BiH i Hrvatske nekolicina njih dolazi iz inostranstva, čak i SAD i Kanade. Cijena toga aranžmana je 1.780 eura. U to je uključena i ulaznica po cijeni od 390 eura za susret polufinala između nogometnih momčadi Hrvatske i Argentine koja se igra sutra u 20 sati po našem vremenu.

Avioprijevoznik za charter-let je bugarska kompanija Electra Airways. Golemo zanimanje vlada za ovaj nogometni spektakl. U brojnim gradovima u BiH planira se organizovano praćenje susreta polufinala Svjetskog prvenstva u Kataru.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,