Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Četnici u RS-u življi nego ikad: “Dragan Erkić Pauk pocijepao zastavu s ljiljanima” (VIDEO)

Preuzmite sliku

Na utakmici fudbalskih klubova Drina i Sarajevo odigranoj u Zvorniku najviše pažnje izazvao je Dragan Erkić Pauk koji došao do tribine na kojoj su se nalazile Horde zla i poderao zastavu sa ljiljanima, piše novinska agencija Patria.

Ko je Pauk? Prema pisanju Slobodne Bosne iz 2003. godine, on je jedan od najekstemnijih Srba na području Podrinja.

– Kao nosioci terorističkih aktivnosti s prostora RS-a navode se najradikalniji predstavnici koji su u ratnom periodu uglavnom bili u sastavima paravojnih jedinica i specijalnih jedinica koje su počinile najteže ratne zločine nad nesrpskim stanovništvom.

Jedan od najbrutalnijih je Jovo Jović, koji je sudjelovao u strijeljanju civila nakon pada Srebrenice. Član je četničkog udruženja Ravna Gora iz Zvornika, a u istom udruženju je i Dragan Erkić, za kojeg se vjeruje da predvodi terorističku organizaciju Pauk.

Njihove kolege iz udruženja Tijomir Jasikovac i Darko Kurtuma sumnjiče se za učešće u napadu na pripadnike stabilizacijskih snaga u naselju Cer kod Karakaja, između ostaloga stoji u tekstu Slobodne Bosne.

Podsjetimo i to da zastava s ljiljanima prema propisima Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine nije na listi zabranjenih zastava na fudbalskim borilištima.

Nakon incidenta na utakmici između Fudbalskog kluba Drina iz Zvornika i Fudbalskog kluba Sarajevo, koja je odigrana jučer na Gradskom stadionu u Zvorniku, Dragan Erkić ispraćen je u službene prostorije Fudbalskog kluba Drina, odakle je nesmetano nastavio gledati utakmicu do njenog kraja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje