Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Četiri naša reprezentativca u večerašnjem finalu Kupa Turske

Preuzmite sliku

Večeras sa početkom u 20:30 sati u Eskisehiru igra se 55. finale Kupa Turske, u kojem se sastaju Istanbul Basaksehir i Konyaspor.

Istanbul je do finala stigao izbacivši favorizirani Fenerbahče u polufinalu, a Konya je u borbi za finale bila bolja od Kasimpaše. Biće ovo prvo finale u historiji oba kluba.

Glavne uzdanice Konyaspora bit će Riad Bajić, Deni Milošević i Amir Hadžiahmetović, dok će Istanbul predvoditi Edin Višća.

Višća je najbolji igrač Istanbula i ove sezone je odigrao 41 meč, postigao 10 golova i ubilježio 13 asistencija.

S druge strane, igra Konye sa Bajićem, Miloševićem i Hadžiahmetovićm ima sasvim drugu dimenziju. Tri naše mlade nade odlično sarađuju na terenu i za kratko vrijeme postali su ljubimci navijača Konyaspora.

Bajić igra sezonu iz snova (46 utakmica – 20 golova i šest asistencija), Milošević se u debitantskoj sezoni pokazao kao kvalitetno pojačanje (45 utakmica – tri gola i četiri asistencije), dok je Hadžiahmetović puno napredovao u odnosu na prethodnu godinu (42 utakmice – dva gola i jedna asistencija).

Bajić, Milošević i Hadžiahmetović su kombinovano odigrali čak 133 susreta za Konyu u tekućoj sezoni, što je dovoljan pokazatelj koliko povjerenje u njih ima trener Aykut Kocaman. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje