Srijeda, 28. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Čelik zahtijeva od NSBiH proširenje lige ili naknadu troškova za ovu sezonu

Preuzmite sliku

Nogometni klub Čelik danas je uputio i zvaničan zahtjev Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine da još jednom preispita svoju odluku o prekidu BHT Premijer lige, zbog čega je zenički klub izgubio status premijerligaša, potvrdio je u izjavi za Fenu v.d. predsjednika Čelika Damir Bradarac.

Napominje da je jučer u Sarajevu imao sastanak s predsjednikom NSBiH Dinom Begićem i njegovim prvim saradnicima.

“Sastanak je bio konstruktivan, ja sam ih upoznao o situciji u Čeliku i sumnjom da je prethodna Uprava sačinjavala “duple” ugovore, koji će, navodno, biti i predmet istrage nadležnih organa. Najavio sam i da ćemo svim pravnim sredstvima tražiti zaštitu interesa kluba, odnosno da ćemo tražiti da se stavi van snage odluka o završetku prvenstva ili da se proširi liga. U suprotnom, ako ovakva odluka ostane na snazi, tražit ćemo da nam NSBiH nadoknadi ovosezonske troškove do prekida prvenstva” – ističe Bradarac.

Dodaje da su i ovog momenta u klubu inspektori Federalne porezne uprave koja je, zbog neplaćanja tekućih poreskih obaveza od strane turskog investitora Aydina Olguna, raskinula dugogodišnji ugovor o reprogramu starog poreskog duga zeničkog kluba. U međuvremenu je i Gradska uprava prestala plaćati mjesečne rate u iznosu od nešto više od 22.000 KM, a koji je bila dužna plaćati po odluci Gradskog vijeća Zenice. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,