Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Čelik će za evropski nastup na dva dana Stadion Bilino polje iznajmiti Sarajevu

Preuzmite sliku

Fudbalski klub Sarajevo definitivno je odlučio da će prvu utakmicu 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, u kojoj će 8. augusta biti domaćini bjeloruskom Bate Borisovu ili norveškom Rosenborgu, igrati na Bilinom polje u Zenici.

Stadion „Asim Ferhatović Hase“, na kojem bh. prvak igra domaće utakmice, nije uslovan za evropske utakmice ove faze pa su odlučili utakmicu organizirati u Zenici.

– Sarajevo će, sa kompletnom infrastrukturom, iznajmiti naš stadion na 48 sati, odnosno dan ranije i na sami dan utakmice. Noć ranije odradit će i trening – kazao je u izjavi za Fenu direktor Stadiona Bilino polje Edo Omić, koji napominje kako će Sarajevo odlučiti na koji će način koristiti zenički stadion.

On napominje kako je bio u kontaktu sa Čelikovom navijačkom grupom “Robijaši”, koji, kazao je Omić, vjerovatno neće biti zainteresirani za ovu utakmicu.

– Oni su samo tražili da navijačka grupa “Horde Zla” ne bude smještena na tribini Jug, na kojoj su tradicionalno najvjerniji Čelikovi navijači kada igra naš klub. To ćemo pokušati ispoštovati i staviti u ugovor s FK Sarajevo. U ugovoru ćemo naznačiti i kako će eventualnu štetu na stadionu snositi FK Sarajevo, ali nećemo tražiti nikakvu bankovnu garanciju – napominje Omić.

Dodaje kako je njihova ponuda, očito, bila povoljnija od one koju je tražio Željezničar za iznajmljivanje Grbavice. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,