Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

CdS: Maradona je umro sa 100.000 dolara na računu, kreće rat za njegovu imovinu

Preuzmite sliku

U trenutku kad je umro, Diego Maradona imao je samo 100.000 dolara na računu, piše Corriere della Sera.

“Većinu novca Maradona je spiskao tokom raskalašenog života. Oko njega su čitavo vrijeme bili ljudi koji su iskorištavali njegovu velikodušnost i dobrotu. Samo su morali pitati, a Diego bi davao novac bez razmišljanja”, piše CdS, pozivajući se na argentinskog novinara Luisa Venturu koji je bio vrlo blizak Maradoni.

Talijanski list kontaktirao je i Angela Pisanija, advokata koji je branio Maradonu pred talijanskim sudom za utaju poreza.

Nikad nije imao više od sto eura u džepu

“Živio je preraskošno u odnosu na novac koji je imao na računu. Previše je trošio, ali nije mario. Ako želite saznati kamo je njegov novac otišao, pitajte sve one ljude koji su se vukli uz njega i iskorištavali ga. Diego nikad nije imao više od sto eura u džepu”, rekao je Pisani koji je pomogao Maradoni da se izvuče od 35 miliona eura duga za neplaćeni porez u Italiji.

  • Maradona je, za standarde ponajboljeg nogometaša u historiji, umro siromašan iako se tek treba utvrditi sva vrijednost njegove imovine po čitavom svijetu. Diego je navodno bio vlasnik čitave stambene zgrade u Buenos Airesu te nekoliko stanova u centru grada. Imao je garažu punu skupih automobila, investicije na Kubi i u Italiji, nogometnu školu u Kini te važeće ugovore za korištenje marketinških prava na njegovo ime i lik koji će biti na snazi i nakon njegove smrti.

    Corriere i njegovi sagovornici procjenjuju da je Maradonino bogatstvo vrijedno oko 170 miliona dolara i da će sad krenuti pravi rat za njegovu imovinu.

    Zakonski priznao petero djece

    Maradona je zakonski priznao dva sina i tri kćeri koje su rodile četiri različite žene, uključujući i njegovu bivšu ženu Claudiju Villafane i dugogodišnju partnericu Vernicu Ojedu. Diegovo najmlađe dijete je sedmogodišnji Diego Fernando, a najstariji je Diego Junior koji ima 34 godine. Kćeri Dalma, Gianinna i Jana imaju 32, 30 i 23 godine.

    Maradona na Kubi navodno ima troje djece koje je napravio kad se preselio na taj otok u februaru 2000. godine, a još troje Argentinaca pokušava dokazati da im je Diego otac. Maradona je u novembru prošle godine nekoliko puta rekao da djeci neće ništa ostaviti te da će svu imovinu nakon smrti donirati, ali njegov advokat Matias Morla još se nije oglasio po tom pitanju, prenosi Index.hr.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,