Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Casimiro: “Meč protiv Mladosti iz Velike Obarske moramo dobiti”

Preuzmite sliku

Pretposljednje polusezonsko kolo BHT Premijer lige BiH Crveno – crnim donosi priliku da konačno prekinu seriju od sedam mečeva bez pobjede.

Gostovanje kod fenjeraša prvenstva Mladosti iz Velike Obarske idealna je šansa izabranicima Alfreda Casimira da obraduju svoje navijače.

Gledajući tabelu, ekipe do šestog – sedmog mjesta pokazuju zašto su u vrhu. Ostatak ekipa po igračkom kadru i kvaliteti ne odudaraju jedna od druge. Protiv Mladosti nas očekuje jedan težak meč, ali mi se za ovaj susret pripremamo kao da igramo protiv ekipe koja je prva na tabeli. Igrači to shvataju i ovo je za njih idealan meč da pokažu svoju vrijednost i da se pobjedom udaljimo od donjeg dijela tabele“, poručuje šef struke Crveno – crnih, te dodaje:

Ovaj meč moramo dobiti kako bi se što mirnije pripremali za zadnje kolo, ali i drugi dio sezone. Bićemo oslabljeni za neigranje dva važna igrača, Mehidića i Omića, no to je prilika da fudbaleri koji ih zamijene pokažu koliko mogu. Do sada smo odigrali dvije gostujuće utakmice, u Zvorniku i Banjaluci, gdje smo pokazali borbenu igru. Nadamo se da će se i protiv Mladosti nastaviti trend dobrih izdanja na strani, ali da ćemo ovoga puta osvojiti tri boda.“.

Meč protiv Mladosti igra se sutra (subota) u Bijeljini sa početkom od 13:30 sati. Nakon današnjeg poslijepodnevnog treninga Crveno – crni će u karantin (hotel Tuzla) odakle će sutra krenuti put Semberije.

Iako se do posljednjeg trenutka ne zna u kojem sastavu će naš tim istrčati na stadion u Bijeljini, prva jedanaestorka Crveno – crnih bi trebala izgledati ovako: Fejzić, Efendić, Salihović, Mitrović, Kuduzović, Bajraktarević (Šećerović), Pršeš, Kiso, Sarić, Mujkić (Musić), Mujić. (fksloboda.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje