Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Čarobnjak Messi “dokrajčio” Redse: Barcelona – Liverpool 3:0! (VIDEO)

Preuzmite sliku

Veoma dobru prvu polufinalnu utakmicu Lige prvaka su večeras na Camp Nou odigrali Barcelona i Liverpool. Domaći sastav na kraju je slavio sa ubjedljivih 3:0, te tako stigao na korak do finala.

Katalonci su poveli u 26. minuti susreta. Alba je odlično ubacio sa lijeve strane, a Suarez se sjajno ubacio između dvojice fudbalera Liverpoola te matirao golmana Alissona.

U nastavku susreta je Liverpool imao nekoliko zaista zrelih prilika, međutim nisu uspijevali postići gol. Zato je to uradila Barcelona u 75. minuti, tačnije pogodio je Messi koji se ušetao u gol, nakon što je prethodno Suarez pogodio prečku.

Liverpool se ni nakon drugog primljenog gola nije oporavio od šoka, pa je sve bilo završeno u 82. minuti. Messi je izveo fantastičan slobodnjak i fenomenalno pogodio za veliki trijumf.

Liverpool je mogao stići do počasnog gola, ali je Salah iz izgledne situacije pogodio stativu, koja će engleskom timu možda “doći glave” u ovom polufinalnom dvoboju.

Revanš susret igra se naredne sedmice na stadionu Anfield. Nakon večerašnjeg rezultata, Redsima će biti zaista teško doći do finala Lige prvaka. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje