Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bukvić: ‘Cijela ekipa je zaslužna za pobjedu i prolaz dalje’

Preuzmite sliku

Danas se na stadionu Tušanj igrala utakmica za prolazak u 1/4 finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Crveno – crni su snage odmjerili sa HŠK Zrinjski koji je u prvom poluvremenu, pogotkom Bilbije, došao do vodstva.

Međutim, Sloboda je kroz cijelu utakmicu pokazala timski duh i veliku želju za pobjedom što je dovelo i do rezultata.

Na samom kraju utakmice, u 89. minuti Mirsad Ramić postigao je pogodak za izjednačenje nakon čega su fudbaleri, preko penala, došli do pobjede. Muharem Ćivić, Amar Beganović i Saša Maksimović dali su golove iz penala za Slobodu tim, a golman Semir Bukvić odbranio je čak tri pokušaja Zrinjskog.

”Bila je ovo teška utakmica protiv izvrsnog protivnika. Mislim da smo, kao ekipa, dobro igrali. Imali smo i mi, a i oni svoje šanse u regularnom vremenu, no penali su ipak presudili. A penali su, da tako kažemo, lutrija. Mi smo danas bili spretniji i sretniji i zasluženo prošli dalje. Cijela ekipa je zaslužna za pobjedu, a to je nagrada za naš svakodnevni rad i maksimalnu posvećenost na treninzima”, kazao je golman Semir Bukvić nakon susreta.

Na utakmicu se osvrnuo i pomoćni trener Slobode, Adnan Jahić. Kaže da u timu vlada radost nakon ove pobjede koja je veliki vjetar u leđa.

”Mislim da smo bili dobri kroz cijelu utakmicu. Utakmica je završena neriješeno, a u penalima smo došli do pobjede. Ovo će biti podstrek našoj ekipi za dalji rad kako bismo još više napredovali. Zrinjski je izuzetno jaka ekipa i samim tim smo imali veći motiv za pobjedu”, dodao je.

Prvotimce Slobode za vikend očekuje gostujuća utakmica protiv Širokog Brijega koju igraju u okviru m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine. (FK Sloboda)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,