Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Buffon nikada nije primio gol od Messija: Igramo protiv najjače ekipe

Preuzmite sliku

Luis Enrique i Javier Mascherano najavili su današnji duel Lige prvaka protiv Juventusa u Torinu.

“Juventus je odličan u svim segmentima igre. Vrše visok pritisak, povlače se na vrijeme, odlični su u vezi i u napadu. Ali mi ćemo pokušati nametnuti svoju igru. U ovoj fazi takmičenja bolje je igrače smirivati nego ih dodatno nabrijavati uoči utakmice”, rekao je Enrique i stao u obranu Andre Gomesa koji je često kritiziran u zadnje vrijeme:

“Jadno je, nezasluženo i nepravedno okriviti njega za sve loše rezultate.”

Javier Mascherano nada se kako će Neymar izbjeći težu kaznu zbog sarkastičnog pljeskanja četvrtom sucu nakon isključenja protiv Malage:

“I mnogi drugi igrači su napravili istu stvar pa su bili kažnjeni samo jednom utakmicom kazne, vidjet ćemo”, a zatim se osvrnuo na današnji duel:

“Higuain i Dybala su odlični igrači i moramo dodatno pripaziti na njih jer oni u bilo kojem trenutku mogu zabljesnuti i prelomiti utakmicu. Na bojimo ih se, ali ih jako poštujemo.”

Gianluigi Buffon nikada nije primio gol od Messija:

“Imao sam sreću da se nisam tako često susretao s njim, a i uvijek sam imao odlične odbrambene igrače ispred sebe”, rekao je Buffon i nastavio:

“Barcelona ima posebnu filozofiju igre koju njeguje već godinama i koja joj donosi rezultate. Mi smo imali neke poteškoće u posljednjih 10 godina, ali sada smo pri vrhu i tamo želimo ostati što duže. Vjerujem da je Barcelona najjača ekipa koju smo mogli izvući i dobro će nam doći da vidimo koliko vrijedimo.” (goal.com)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje