Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Brutalno i sramotno: Pripadnici osiguranja derbija pretukli navijača zbog snimanja mobitelom (VIDEO)

Preuzmite sliku

Jučer je na stadionu Grbavica odigran 106. vječiti derbi između Željezničara i Sarajeva, u kojem je slavila ekipa Plavih.

Susret su obilježili i navijači koji su bezrezervno davali podršku svojim ljubimcima u tradicionalnom nadmetanju ko će biti glasniji, bolji i inovativniji. Bilo je tu i standardnih provokacija, ali stvari nisu izmakle kontroli. Naprotiv. Manijaci i Horde zla su se posebno istaknuli uoči samog početka utakmice.

navijac-mobite-snimanjeNaime, Horde zla su skandiranjem odale počast Vedranu Puljiću, da bi istom mjerom uzvratili Manijaci. Potom su se obje navijačke grupe sjetile i Mirze Raščića, ubijenog navijača Željezničara.

Ipak, da ružne scene ne mogu zaobići najveću utakmicu u državi dokaz je videosnimak koji je objavio Dnevni avaz i na kojem se jasno može vidjeti kako pripadnici osiguranja brutalno udaraju jednog navijača koji je priveden zbog snimanja akcije koju su pripadnici sigurnosne agencije zajedno s policajcima provodili. Tom prilikom pomenutom navijaču su uništene i naočale.

Da li je u ovom slučaju došlo do prekoračenja ovlasti ostavljamo nadležnima da odluče. U svakom slučaju jednog navijača mogli su i morali profesionalnije privesti pripadnici osiguranja.

Pogledajte video:

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,