Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Brazilski prvoligaši ponudili svoje igrače Chapecoenseu

Preuzmite sliku

Brazilski nogometni prvoligaši odlučili su ponuditi svoje igrače na posudbu Chapocoenseu, klubu kojemu je gotovo čitava prva momčad poginula u zrakoplovnoj nesreći u Kolumbiji tokom puta na prvu utakmicu finala južnoameričkog kupa protiv Atletico Nacionala.

Ujedno su i predložili Brazilskoj nogometnoj konfederaciji (CBF) da Chapocoense u sljedeće tri sezone ne može ispasti iz prve lige bez obzira na plasman. “To je minimalna gesta solidarnosti koju možemo ponuditi kako bi se oporavila ova institucija i dio brazilskog nogometa koji je danas izgubljen“, stoji u priopćenju.

Iz CBF-a još nisu odgovorili na ovaj prijedlog klubova.

Nogometaši brazilskog prvoligaša Chapecoensea putovali su na prvu utakmicu finala kupa Sudamericana, južnoameričkog ekvivalenta Lige Europe, protiv kolumbijskog Atletico Nacionala iz Medellina.

Čarter zrakoplov britanskog proizvođača British Aerospace srušio se u ponedjeljak navečer po mjesnom vremenu u Cerro Gordu, oko 30 kilometara prije zračne luke u Medellinu.

Mediji navode da je u trenutku nesreće u kraju bilo izuzetno loše vrijeme s pljuskovima i gmrljavinom. Zrakoplov se pri udaru u tlo raspolovio na dva dijela.

Većina putnika u zrakoplovu su bili Brazilci, među kojima je četrdesetak članova izaslanstva Chapecoensea. U zrakoplovu je bilo i 22 sportskih novinara koji su pratili klub na gostovanje u Medellin.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje