Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Brazilska legenda mora u zatvor zbog grupnog silovanja, zabranili mu napuštanje zemlje

Preuzmite sliku

Bivši nogometaš Real Madrida i Manchester Cityja žalio se, ali je presuda potvrđena. Mora predati svoj pasoš.

Brazilski sud zabranio je bivšem brazilskom nogometašu Robinhu (39) napuštanje zemlje dok ne odluči može li devetogodišnju kaznu za silovanje, koju je izrekao italijanski sud, Robinho odslužiti u domovini.

Bivši napadač Real Madrida, Manchester Cityja i Milana u Italiji je osuđen na devet godina zatvora za grupno silovanje djevojke koja je slavila svoj 23. rođendan u milanskom noćnom klubu 2013. godine dok je igrao za AC Milan, piše Večernji list.

Robinho se žalio na više sudova, no italijanski Vrhovni sud potvrdio je devetogodišnju kaznu, nakon čega su italijanski tužitelji izdali međunarodni nalog za hapšenje.

  • No, Brazil ne izručuje svoje državljane, pa je Italija zatražila da Robinho služi kaznu u domovini.

    Bivši brazilski reprezentativac je i prije nego što je cijeli proces počeo napustio Italiju. Igrao je u Turskoj i Kini, a 2020. se vratio u Brazil koji već godinama nije napustio.

    Brazilski Vrhovni sud je objavio kako je sudac Francisco Falcao “zabranio je sportašu napuštanje zemlje i mora predati svoj pasoš u roku od pet dana.”

    U svojoj odluci, Falcao je naveo “težinu zločina, međunarodne reperkusije slučaja i ekonomske uslove igrača koji bi mogli olakšati njegov eventualni bijeg iz Brazila”.

    Robinho je tijekom karijere igrao za Santos, Real Madrid, Manchester City, Milan, Guangzhou Evergrande, Atletico Mineiro, Sivasspor, te Istanbul Basaksehir, dok je za reprezentaciju Brazila upisao 100 nastupa i postigao 28 golova.

    U dresu “Selecaoa” je osvojio Copa America (2007) i dva Kupa konfederacija (2005, 2009).

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,