Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Brazil ostao bez još jednog igrača: Završio sa nastupom na Mundijalu, slijedi operacija i oporavak

Preuzmite sliku

Šokantne vijesti dolaze reprezentaciji Brazila pred nokaut fazu – ostali su bez još jednog igrača!

Brazil u posljednjem kolu grupne faze Mundijala nije izgubio samo nevažnu utakmicu od Kameruna (0:1), nego i dva veoma bitna igrača i to do kraja prvenstva. Na pomenutom meču povrijedili su se Aleks Teljes i ubojiti Arsenalov napadač Gabriel Jesus (25).

Tako su se nastavile nevolje Brazila s povredama nakon meča protiv “orlova” i povrede Neymara. Ne zna se da li će ova zvijezda biti sprema za meč osmine finala protiv Južne Koreje, ali se zna šta je sa Jesusom.

Bilo je gotovo sigurno da jenakon meča protiv Kameruna završio učešće na Mundijalu, ali nije mnogo vremena prošlo kada smo dobili novu šokantnu vijest u vezi sa ovim golgeterom. Koljeno mu je u takvom stanju da mora na operaciju, zbog čega će pauzirati čak tri mjeseca. To je ogroman udarac i za njegov klub i reprezentaciju. Brazil je osakaćen odlaskom sa prvenstva, On je u 59 nastupa za reprezentaciju postigao 19 i namjestio 13 golova. Veliki problem imaće Brazil ako se ubrzo ne stane na put novim povredama.

Nakon saznanja da će dugo pauzirati Gabriel Jesus objavio emotivnu poruku na društvenim mrežama: “Da se vratim u prošlost i da mogu da te vidim i kažem ti nešto, rekao bih Gabrijele, ti si pobjednik” napisao je Jesus.

Arsenal je ove sezone doveo Jesusa iz Manchester Citiya za 52 miliona eura, a da vrijedi tolike novce Brazilac je dokazao već nakon 14 utakmica. Sa pet golova i šest asistencija Gabriel je jedan od najboljih napadača lige i jedan je od najzaslužnijih što je Arsenal lider na tabeli Premijer lige. Međutim, njegov klub će morati bez zvijezde čak 12 prvenstvenih utakmica, među kojima je i derbi sezone protiv njegovog bivšeg tima Manchester Cityja (mondo.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,