Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bravo komšije! Hrvatska priredila senzaciju i nakon penala izbacila Brazil sa SP-a

Preuzmite sliku

Svjetsko prvenstvo u Kataru nastavlja se utakmicama četvrtfinala, u prvom okršaju u ovoj fazi sastali su se Hrvatska i Brazil. Nakon produžetaka mjesto prvog polufinaliste rezervisala je Hrvatska koja je senzacionalno nakon penala izbacila Brazil! 

Hrvatska je odlično otvorila susret, veći posjed lopte tokom prvog poluvremena i nekoliko izgrađenih akcija pokazali su da se Modrić, Perišić, Brozović i ostatak “Vatrenih” neće lako predati. Prvo poluvrijeme okončano je bez golova.

  • U drugom poluvremenu Brazilci su zaigrali dosta agresivnije, uspjeli su stvoriti i nekoliko izglednih prilika ali sjajni golman Livaković je pokazao da je s pravom jedan od najboljih na Mundijalu u redovima hrvatske. Regularno vrijeme je okončano bez golova.

  • U sudijskom vremenu prvog produžetka brazil je poveo, strijelac je Neymar! Nakon fantastične akcije, Neymar je izašao sam ispred Livakovića, zaobišao ga, a nakon toga loptu poslao pod prečku za zasluženo vodstvo Brazilaca.

    U drugom produžetku selektor Hrvatske je napravio nekoliko izmjena što se isplatilo u 117. minuti susreta kada nakon jedne akcije sjajno pogađa Petković za 1:1 i izborene penale.

    U penal seriji uspješnija je bila ekipa Hrvatske koja je zakazala polufinale Mundijala u Kataru!

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje