Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bošnjaković: Žao mi je igrača, dali su svoj maksimum, rezultat je previsok

Preuzmite sliku

Fudbaleri Slobode su u okviru 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine poraženi na Tušnju  od ekipe Željezničara rezultatom 0:4.

Nakon utakmice trener Slobode Milenko Bošnjaković u izjavi je kazao kako je pobjeda Željezničara bila zaslužena

‘Žao mi je igrača, dali su svoj maksimum. Pripremili smo se ozbiljno za ovu utakmicu, željeli smo u nju ući maksimalno korektno. Momci su izašli na teren i dali sve od sebe, ali naišli smo na jaču ekipu od sebe. Rezultat je previsok, imali smo neke šanse, ali oni su pokazali više i čestitam im na pobjedi. Mi se ne možemo vaditi na Želji i ekipama poput Želje. Naš cilj oni ipak nisu, naš cilj su ekipe koje su poput nas. Naravno da vjerujemo u opstanak, dat ćemo svoj maksimum da ostanemo’ – rekao je Bošnjaković.

Svoj komentar nakon susreta dao je i šef stručnog štaba Željezničara, Amar Osim.

‘Niko nije postao šampion u novembru, nit će ikad postati, osim u zemljama u kojima se prvenstvo završava u novembru. Nismo bili loši, dali smo na vrijeme gol. Možda je rezultat previsok, ali smo cijelu utakmicu bili dominantni, Sloboda nije imala nekih izrazitih prilika. Nisu nas specijalno ugrozili, bili su korektni domaćini i hvala im na tome’, – rekao je Osim.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,