Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bošnjaković: U svlačionici se opet čuje muzika, jedva čekamo da počne meč sa Željom

Preuzmite sliku

Fudbaleri Slobode u okviru 16. kola Premijer lige BiH u subotu od 16:30 sati na Tušnju dočekuju ekipu Željezničara. Tim povodom danas je održana press konferencija za medije na kojoj su trener Milenko Bošnjaković i fudbaler Saša Maksimović najavili ovaj susret.

“Nismo se vidjeli dvije sedmice, upoznaćemo vas šta smo radili i šta se desilo u klubu i prvom timu… U međuvremenu smo bogatiji za dva boda… Zadovoljni smo zalaganjem igrača u protekle dvije utakmice. Izvukli smo ekipu iz letargije, lošeg raspoloženja. Napokon je dobra asmosfera na terenu, čuje se podrška, napokon se u svlačionici čuje muzika… Bez dobre atmosfere nema dobrih rezultata”, istakao je Bošnjaković, pa dodao:

“Željo je Željo. Bio prvi ne bio prvi, bio u formi ili ne. Željo je Željo. Znamo njihove prednosti i mane, znamo njihov cilj i šta im znači pobjeda. Ali ja govorim igračima da je borba za goli život je uvijek veći motiv nego borba za vrh… Računamo na sve igrače koji su tu. Prekinuli ismo saradnju sa Rastokom, Osmanvićem i Martelatom, oni su već kod kuće. Kod kuće je i naš golman Fejzić koji je zadobio takvu povredu da ne može biti s nama”.

“Treninzi su bili dozirani, da ne bismo imali novih povreda. Radimo tempom koji je primjeren trenutno igračima, a ne onim kojih bi ja zacrtao… Imamo dvije sedmice pauze, pripremaćemo se i za utakmicu protiv Zvijezde 09, to će za nas jako težak i važan meč… Naša dva mlada igrača su dobila pozive u reprezentaciju, Beganović i Maksimović, jako nam je drago zbog toga”, poručio je Bošnjaković.

Željezničar nije odigrao meč proteklog kola protiv Čelika zbog poznatih razloga. Pozitivno ili negativno za vas?

“Može to biti dvostrano. Može se gledati da su izgubili ritam, ali su igrali prijateljske utakmice. Može to biti i pozitivno za njih jer su imali više odmora. Ali lopta je okrugla, teren je tu, želja za bodovima. Mi ćemo igrati, nećemo se predati. Idemo dati sve od sebe”, rekao je trener Slobode.

Potom se kratko novinarima obratio i Maksimović koji je pozvao navijače da u što većem broju uspune tribine Tušnja.

“Sigurno će biti teška utakmica, svi znamo šta je Željo u našem fudbalu, ali mi smo radili u dobrom raspoloženju ove sedmice, jedva čekamo 16:30 sati da počne meč. Nadam se pobjedi i pozivam navijače da dođu da nas podrže u borbi za opstanak. Mislim da imao kvalitet, igrački i trenerski, da ostanemo u ligi, a vjerovatno i da se priključimo sredini tabele. Sloboda nije klub koji treba da se bori za opstanak”. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje