Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bošnjaković: Pobjedili smo u nehumanim uslovima

Preuzmite sliku

Tuzla City nakon četiri kola ima tri pobjede. Trener Milenko Bošnjaković može biti zadovoljan učinkom njegove ekipe, koja se iz Doboja kod Kaknja vratila s punim plijenom.

– Ovo su tri velika boda za nas. Potvrdili smo pobjedu protiv Borca i pokazali da se ekipa polako diže. Vratilo smo poljuljano samopouzdanje, pokazali smo da možemo i idemo dalje. Posebno bih pohvalio naše igrače koji su ostvarili pobjedu u nehumanim uslovima. Ovu utakmicu je bilo teško gledati a ne igrati. Nadam se da će uskoro svi klubovi morati imati reflektore kako se ne bi ugrozilo zdravlje igrača – kaže Bošnjaković.

U odnosu na meč sa Borcem bilo je promjena, koje su se pokazale pozitivnim.

– Nije jednostavno napraviti roster kada ste ograničeni brojem igrača do 21 godine. Protiv Mladosti smo željeli do pobjede i zato smo krenuli sa dva napadača plus sa ofanzivnim Beganovićem i Husejinovićem. Žao mi je zbog povreda ove dvojice posljednjih, ali vjerujem da će se oporaviti do Zrinjskog – priča strateg Plavih.

Nakon povrede Morrisa na kraju se Terzić pokazao kao pravo rješenje u zadnjoj linji.

– Terzić se dobro snašao. Ima brzinu, potrebnu mirnoću, skok, duel i za sad nam je on najbolja opcija na stoperu. Što se tiče Morrisa nadamo se njegovom brzom povratku kako bi imali širi roster – zaključuje Bošnjaković.

U nedjelju i ponedjeljak zbog bajramskih praznika igrači su imali slobodne dane, a pripreme za Zrinjski počinju od utorka.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje