Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bošnjaković o preraspodjeli trenera u FK Sloboda

Preuzmite sliku

U FK Sloboda Tuzla došlo je do preraspodjele trenera, a tim povodom oglasio se i šef stručnog štaba Milenko Bošnjaković čiju izjavu prenosimo u nastavku.

‘Nažalost, trenutna situacija u klubu nije dobra i svi smo toga svjesni. Zbog toga u narednom periodu moramo da budemo racionalni i da budemo u službi kluba. Sve troškove moramo svesti na minimum. Napravljene su preraspodjele da bi pokrili sve što moramo sa minimalnim kadrom, počevši od pionira do seniora. Krenuli smo od stručnog štaba. Imam jednog pomoćnika i jednog trenera golmana. Ima tu slobodno mjesto za drugog pomoćnika, mjesto za kondicionog trenera. Bili su tu prije Gradimir Crnogorac, Mustafa Peljto, Almir Hukić… To su momci koji su bili u službi klubu i davali se maksimalno za klub i mi ćemo uvijek na njih računati. Mustafu lično poznajem i znam da je vrstan kondicioni trener. Almir i Grado su potrebni u omladinskom pogonu i prebačeni su tamo’ kazao je Bošnjaković.

Fudbaleri Slobode će sutra u okviru 15. kola BH Telecom Premijer lige BiH gostovati u Mostaru kod osmoplasirane ekipe Veleža. Utakmica na stadionu u Vrapčićima na rasporedu je od 13:30 sati.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje