Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bošnjaković: “Nisam ni sanjao da ću ovavke uvrede doživjeti u rodnom gradu, možda više Tuzlaka ima u Cityju nego u Slobodi’ (VIDEO)

Preuzmite sliku

Njegov tim je slavio sa 2:1, a Bošnjaković je imao podijeljene emocije nakon meča.

“Sloboda je klub za koji navijam od malih nogu. Sloboda je moj klub i ne može mi ga niko oteti i ne može mi ga niko zabraniti da ga volim i ne može me niko dijeliti jesam li ja Tuzlak ili nisam Tuzlak. Drago mi je što je moj klub pobijedio tu zarađujem novac tu sam profesionalno aktivno vezan. Tuzla City je klub koji sam pravio vlastitim rukama tako da su emocije pomiješane. Najsretniji bi bio da Tuzla City bude prva, a Sloboda druga. Strašno sam razočaran odnosom publike prema nama, strašno sam razočaran odnosom ljudi. Ove uvrede i ova poniženja koje je City danas doživio i koje sam ja lično danas doživio nisam ni sanjao da ću doživjeti u svom rodnom gradu. Ako ćemo brojati krvna zrnca možda više rođenih Tuzlaka ima u Tuzla Cityju nego u Slobodi. Strašno sam razočaran i to mi je pomutilo slast ove pobjede’ rekao je Bošnjaković, te je dodao:

‘Slobodi čestitam. Znao sam da nas čeka izutetno teška utakmica. Znao sam da nam je stručni štab Slobode nešto bio spremio bila su to unutra neka dva lijeva beka mali Armin Hodžić višak na krilu kao vezni igrač to su bili spremili ali nije baš to tako funkcionisalo baš najbolje. Međutim, iznenađen sam bio visokim tempom Slobode u drugom poluvremenu jer sve naše analize su ukazivale da bi Sloboda trebala imati pad u igri posljednih dvadeset minuta ali u ovoj utakmici se to nije desilo. U samom finišu Sloboda je imala dobru priliku. Sve u svemu mi smo presretni zbog ove pobjede, poručio je trener plavo bijelih.

S druge strane trener Slobode Mile Lazarević je kazao:

‘Normalno da mi je teško i žao mi je momaka što su izgubili utakmicu. Bio je to pravi prvenstveni meč po svemu. Možda je kada sve uzmemo u obzir bilo najrealnije da se završilo neriješeno. Sudijske odluke inače ne komentarišem ali mislim da Beganović kod kaznenog udarca nije napravio niti jedan pokret prema protivničkom igraču. Sloboda se nakon primljenog gola iz penala uspjela vratiti. Međutim, došao je drugi pogodak pa smo imali i stopostotnu šansu da izjednačimo ponovo pres sami kraj ali Fejzić je sjajno odbranio pokušaj Jusića. U svakom slučaju sve čestitke momcima na zalaganju i igri. Također, čestitam Cityju na pobjedi’ – kazao je Mile Lazarević. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje