Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bosna i Hercegovina u prijateljskom susretu poražena od Irana na Koševu

Preuzmite sliku

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je na stadionu Asim Ferhatović Hase u prijateljskom susretu dočekala selekciju Irana. Susret je završen pobjedom gostiju rezultatom 2:0.

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Dušan Bajević izveo je kombinovan sastav, a priliku za igru od prve minute dobila su tri debitanta, Josip Ćorluka, Amar Rahmanović i Irfan Hadžić.

Prvi su zaprijetili fudbaleri Bosne i Hercegovine. Priliku je imao Hadžić, šutirao je iz daljine, a golman Irana zaustavio je njegov pokušaj.

  • U 17. minuti susreta pogriješio je Tatar, a Burić je u posljednji trenutak otklonio opasnost ispred Rezaeija. Iran je ponovo zaprijetio već u narednom napadu, a Burić se ovaj put povrijedio prilikom interevencije i na teren je morao Pirić. Do odlaska na odmor nije bilo mnogo dobrih prilika, ostalo je nakon 45 minuta igre 0:0.

    Iran je do vodstva došao u 30. sekundi drugog poluvremena. Amiri je ukrao lopu Nastiću, uposlio je Rezaeija koji je odlično šutirao i savladao Pirića za vodstvo gostujuće ekipe. U 68. minuti susreta udarcem iz daljine pokušao je Rahmanović, ali je fudbaler Sarajeva šutirao pored gola gostujuće ekipe.

    Iran je u prvoj minuti nadoknade vremena došao do dva gola prednosti, a pobjedu gostujuće ekipe potvrdio je rezervista Ghayedi. Ostalo je do kraja susreta 2:0 za Iran, a posljednju priliku za reprezentaciju Bosne i Hercegovine imao je Tatar u 94. minuti.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje