Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Borbena Sloboda poražena od Sarajeva na Tušnju rezultatom 3:2

Preuzmite sliku

U okviru 8. Kola m:tel Premijer lige BiH na stadionu Tušanj u Tuzli susret su odigrali FK Sloboda i FK Sarajevo. Gosti iz Sarajeva slavili su pobjedu rezultatom 3:2.

Na prvi pogodak se čekalo do 26. minute susreta kada je ovoljetno pojačanje Sarajeva Matthias Fanimo postigao svoj prvijenac u bordo dresu.

Sloboda stiže do izjednačenja protiv Sarajeva u 42 minuti susreta. Strijelac gola bio je Emir Jusić nakon velike greške Elvisa Džafića kojem je lopta ispala, a štoper Slobode se odlično snašao.

Samo dvije minute nakon izjednačenja Sarajevo je ponovo povelo protiv Slobode, a ovoga puta strijelac gola bio je Mersudin Ahmetović.

Na poluvrijeme se odlazi kod rezultata 2:1 za goste iz Sarajeva.

  • U 48. minuti susreta sajan udarac Predragovića sa nekih 20-ak metara nije završio u mreži jer je sjajno intervenisao golman Džafić. Sa druge strane za Sarajevo su pokušavali Ahmetović, potom i Rahmanović, ali promjene rezultata nje bilo.

    U 76. minuti susreta Golubović je najprije odbranio udarac Rahmanoviću, a u nastavku Matthias Fanimo na sličan način kao kod prvog pogotka zabija za 3:1.

    U 89. minuti susreta Šerbečić je loše intervenisao, loptu mu je ukrao Tomašević, ona dolazi do Dženisa Beganovića koji topovskim udarcem matira Džafića za smanjenje vodstvo gostiju na 3:2. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, gosti su sačuvali vodstvo i osvojili nova tri boda.

  • U 9. kolu fudbaleri Slobode će snage odmjeriti sa ekipom Tuzla City na Tušnju, dok će Sarajevo u vječnom derbiju ugostiti Željezničar.

    Prije prvenstvenog susreta bordo tim očekuje susret kvalifikacija Evropske lige protiv Budućnosti iz Podgorice, susret se igra u četvrtak na Bilinom polju u Zenici. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

    Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje