Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bomba iz Njemačke: Bayern krade Kolašinca Schalkeu?!

Preuzmite sliku

U utorak je se u njemačkim medijima pojavila informacija da Bayern München iz Schalkea želi dovesti Seada Kolašinca. Glasinu je pustilo nekoliko njemačkih medija.

Kako pišu Sport1 i Tages Zeitung, Bayern je bacio oko na Kolašinca jer se radi o mladom igraču koji može pokriti više pozicija u ekipi, ali i kojeg krasi velika borbenost. Arturo Vidal bi tako dobio pomoć i više ne bi bio jedini agresivni lider na terenu u Bayernovoj ekipi.

Osim borbenosti i neosporne kvalitete, jedan od razloga zbog kojih je Bayern ‘zapeo‘ za Kolašinca možemo tražiti u činjenici da su Bavarci poznati po tome jer svojim rivalima uzimaju najbolje igrače. Iako bi naš reprezentativac teško odmah postao član prve ekipe , sigurno bi bio veliko pojačanje s klube Bavarcima, a za njega bi to nesumnjivo bio transfer karijere.

Kolašinac je ove sezone u Schalkeu igrao na pozicijama lijevog bočnog i zadnjeg veznog igrača, a postigao je dva gola i upisao četiri asistencije. Ugovor s klubom mu traje do 30. jula 2017. godine i ako Schalke uskoro novim ugovorom ne zadrži Kolašinca, on bi mogao otići kao slobodni igrač.

Osim Bayerna, za igrača je zainteresiran navodno i Bayer Leverkusen, ali i nekoliko engleskih klubova – Liverpool, West Ham, WBA i Stoke City. (Goal.com)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje