Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bogati Arap: Dajem milion eura za plašt koji je Messi nosio

Preuzmite sliku

Advokat iz Omana spreman je izdvojiti milion eura za prozirni tradicionalni arapski plašt, u kojem je najbolji nogometaš prošlog Svjetskog prvenstva Lionel Messi podigao pehar svjetskog prvaka, piše španska Marca.

“Moj prijatelju Messi, čestitam na pobjedi. Nudim ti milion eura za tvoj plašt”, napisao je Ahmed Al Barvani na svom Twitter profilu.

Kako je advokat naglasio u razgovoru za omanski medij The National, plašt, koji inače nose samo kraljevske osobe, uglednici ili se koristi u svečanim prilikama, zaslužuje posebno mjesto u historiji arapskog svijeta.

“Želio bih ga pokazati, jer predstavlja trenutak ponosa. Može nam pomoći da oživimo sjećanje na onaj neobičan trenutak kada smo podigli pehar svjetskog prvaka. Može nas i podsjetiti da se puno može postići snagom volje,” rekao je Al Barvani, koji je uživo pratio finale SP-a na stadionu u Kataru.

Argentina je u finalu nakon jedanaesteraca pobijedila Francusku. Tako je po treći put postala svjetski prvak. Lionel Messi svojoj je kolekciji lovorika dodao posljednju koja mu je nedostajala.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje